١. با صدای بلند صحبت کنید

خیلی مهم است که هنگام صحبت کردن، صدای شما به وضوح شنیده شود؛ بنابراین صدای خود را بالا ببرید. اگر با صدای آهسته یا مِن‌مِن کنان حرف بزنید، دیگران حرف‌تان را قطع می‌کنند یا شما را نادیده می‌گیرند.

  • شما یا باید سکوت اختیار کنید یا اینکه با توجه به موقعیتی که در آن هستید، تُنِ صدایتان را بالا ببرید. برای مثال وقتی افراد زیادی مخاطب شما هستند، حتما باید با صدای بلند صحبت کنید تا صدایتان به وضوح شنیده شود.
  • صحبت کردن با صدای خیلی بلند، همیشه هم ضرورت ندارد و گاهی می‌تواند اثر منفی داشته باشد.

 

 

2. درست تلفظ کنید

واضح و شمرده صحبت کردن مهم‌ترین جنبه‌ی خوب صحبت کردن است. شما باید به تک‌تک کلماتی که می‌گویید توجه داشته باشید و آنها را درست تلفظ کنید.

  • سعی کنید در هنگام صحبت، دهان‌تان کاملا باز باشد و لب‌ها، زبان و دندان‌ها در حالت مناسبی باشند. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت داشتن مشکل گفتاری یا لکنت زبان، بتوانید مسئله را پنهان کنید. ممکن است در ابتدا کمی سخت به‌نظر برسد، اما اگر دائما تلفظ صحیح کلمات را تمرین کنید بعد از مدتی این کار برای‌تان آسان‌ می‌شود.

 

 

3. تُن صدای‌تان را بالا و پایین ببرید

تُن صدا می‌تواند بر کیفیت صحبت کردن و مخاطبان شما اثرگذار باشد. صدای ضعیف و لرزان، این پیام را به مخاطبان می‌دهد که شما مضطرب هستید؛ درحالی‌که صدای صاف و هموار، آرام‌بخش‌تر و تاثیرگذارتر است.

  • سعی کنید تُن طبیعی صدای‌تان را کنترل کنید و آن‌ را آرام نگاه دارید.
  • می‌توانید با خواندن یک متن با صدای بلند برای خودتان، کنترل لحن و تُن صدا را تمرین کنید. به خاطر بسپارید کلماتی را که قصد دارید روی آنها تأکید کنید با صدای بلندتر ادا کنید.

 

 

4. صدای‌تان را ضبط کنید

گرچه بیشتر افراد تمایل ندارند که به صدای خودشان گوش کنند؛ اما این کار ایده‌ی خوبی است و فواید زیادی دارد:

  • ضبط صدا به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعف صدای خود را، که به طور معمول قادر به تشخیص آنها نیستید، پیدا کنید. می‌توانید از خودتان فیلم بگیرید تا حالات بدنی، تماس چشمی و حرکت دهان خود را هنگام صحبت کردن ببینید.

 

 

 

۵. هنگام صحبت لبخند بزنید

لحن دوستانه، صمیمی و دل‌گرم‌کننده‌ی شما هنگام صحبت، احساس بهتری به مخاطبان‌تان می‌دهد.

  • بهترین روش برای این‌که لحن صدای شما دوستانه و گرم به نظر برسد، لبخند زدن در هنگام صحبت است. نیازی نیست که دندان‌هایتان نمایان شود، فقط کافی است لبخندی ملیح داشته باشید تا صدایتان جذاب‌تر باشد.
  • البته لبخند زدن همیشه مناسب نیست؛ مخصوصا اگر در مورد موضوعی جدی صحبت می‌کنید. فقط به یاد داشته باشید که باید با احساس صحبت کنید تا روی مخاطب تاثیرگذار باشد.

 

6.  تمرین کنید

یک متن کوتاه را برای خواندن انتخاب کنید، مثلا دو صفحه از یک کتاب. ابتدا آن را در سکوت مطالعه کنید، سپس با صدای معمولی خود، آن را بلند بخوانید. نگران لغزش و لکنت خود نباشید و به خواندن ادامه دهید. حال برای بار سوم آن را بخوانید، در صورت امکان صدای خود را ضبط کنید و موارد زیر را به خاطر داشته باشید:

  • سرعت خود را کم کنید: می‌خواهید متن را هرچه زودتر تمام کنید؛ این یک واکنش طبیعی است و البته باعث ایجاد لغزش در گفتار می‌شود. وقتی که عصبی هستید نیز ریتم کلام سریع می‌شود و فهم صحبت شما را مشکل می‌کند.
  • سر خود را بالا بگیرید: صورت را درون کتاب فرو نبرید و صدایتان نباید به سمت زمین باشد.کتاب را بالاتر نگه داشته و با صدای رسا مطلب را بخوانید.
  • گاهی مکث کنید: در پایان هر جمله و یا هر پاراگراف استراحت کوتاه دو تا سه ثانیه‌ای داشته باشید. مکث برای ایجاد تاکید موثر است.

 

 

7. با اعتمادبه‌نفس صحبت کنید

اِاِ…، سلام به همگی…، اسم من، اِاِ…، امینه.»

متأسفانه باید بگویم کسی به ادامه ی این سخنرانی گوش نمی کند. این مثال نشان می دهد که چگونه نداشتن اعتمادبه‌نفس به همه‌چیز لطمه می‌زند، مخصوصا به صدای‌تان.

احساس کنید حرفی که می‌زنید، متعلق به خودتان است. با تمام اعتمادبه‌نفسی که در دنیا وجود دارد، صحبت کنید. فرض کنید می خواهید با کاراته‌بازی، تعدادی بلوک محکم را بشکنید. اندکی تردید باعث می شود به جای بلوک ها دست‌های شما بشکنند.

 

 

 

 

 

8. حواس‌تان به وضع نشستن یا ایستادن تان باشد

دِوُر اعتقاد دارد طرز نشستن یا ایستادن هم می تواند سخنرانی شما را تحت‌تأثیر قرار بدهد. صاف ایستادن یا نشستن به شما اجازه می دهد به خوبی نفس بکشید و صدای‌تان قدرت نفوذ بیشتری داشته باشد. کمی تکان دادن سر هم می تواند مفید باشد. اگر چانه تان را بالا ببرید و سرتان را کمی کج کنید، می توانید طنینِ صدای تان را کم کنید و در نتیجه صدای تان شفاف تر به گوش برسد. او می گوید: اگر شانه های تان به هم نزدیک باشد و به سمت سرتان قوز داشته باشد، بخش بزرگی از قدرت بالقوه ی صدای خود را از دست می دهید.»

 

 

 

9. چی بخوریم که صدای خوب داشته باشیم

در مباحث تقویت صدا و بیان یکی از شایعترین سوالها اینه که خوراکی های مفید یا مضر کدامها هستند
که البته یک سوال مهم و کلیدی محسوب میشه.
به طور خیلی خلاصه میتونم بگم مواد اسیدی مثل ترشی ها و نوشابه های گاز دار برای تارهای صوتی ما بسیار مضر هستند.
همینطور مواد لبنی باعث ایجاد گرفتگی در تارهای صوتی خواهند شد.
استفاده از غذاهای چرب و پر کالری قبل از سخنرانی و اجراهای سنگین باعث ایجاد مشکل برای دستگاه تولید صدای ما خواهد شد.
نکته دیگری که خیلی باعث گرفتگی صدا و عدم کارکرد مناسب تارهای صوتی میشود، استفاده کم از آب نوشیدنی سالم هست.

چای، نسکافه، قهوه و تمام خوراکی های این گروه باعث دفع آب بدن و عدم کارکرد صحیح تارهای صوتی می شوند.
اگر به خوردن چای و قهوه عادت دارید باید آن را با آب آشامیدنی خالص جایگزین کنید تا خوش صدا تر شوید

خوارکی ها و مایعات بیش از حد داغ و سرد به تارهای صوتی آسیب می زند.

دود ، سیگار و گرد غبار موجود در فضا تأثیر منفی زیادی روی تارهای صوتی می گذارند.

خوردن روزانه آب عسل

خوردن خرما

آویشن + بابونه + بادرنجبویه + چوب دارچین، به‌صورت چایی دم‌کرده میل شود

غرغره کردن سرکه خانگی و نمک دریا

مصرف 21 عدد مویز صبح ناشتا

 

10. قرائت گر قرآن باشید

قرائت قرآن روزانه به‌صورت ترتیل یا مجلسی

تمرین مداحی روزانه حداقل نیم ساعت (خواندن در گام پایین و گام‌های بالا)

 

 

chetor.com

bayaneasan.com

آهنگ و متن ساری گلین (اصل) + ترجمه

دانلود آهنگ الناز گلرخ جاست فالو می با لینک مستقیم + ویدیو

5 راه برای داشتن صدای زیبا

  ,صدای ,صحبت ,داشته ,صدا ,هنگام ,    ,با صدای ,تارهای صوتی ,خود را ,صحبت کردن
مشخصات
آخرین جستجو ها